Haus Burgenland

 

Egy vállalkozó házaspár megbízott 200 m2 -es burgerlandi családi házuk renoválásával Az átalakítás érintette a bejárati részt beleértve az előszobát, központi helyiséget és a lerakodó helyiséget, valamint a fiú hálószobáját, a nappalit, a vizes helyiségeket, és a vállalkozás irodáját. Az előfeltétel egy elegáns, puritán formanyelv és hivatkozás a házat körülvevő pannon tájra volt.

A követelményeket egy egységes színkoncepción keresztül az NCS színrendszer segítségével állítottam össze. A G50Y színcsaládra összpontosítottunk, mely különböző részletekben a szobák falán és a bútorokon visszaköszönt.
A régi padlóborítást teljesen eltüntettük és nagy formátumú Sidestone lemezeket feltettünk le, melyeket kiváló minőségű parkettával kombináltunk. Az új borítás segítségével összekötöttük az egyes helyiségeket, hogy egy egységes megjelenést hozzunk létre.
Másrészről a lakóterek közötti borítás kicserélésével különbséget tettünk a hosszabb időzés és a mozgástér között.
Ez a változás különösen erőteljesen látható a nappaliban, mivel a felület 1/3-a Sidestone lemezekkel, 2/3-a parkettával fedett, másrészt ez az anyag változtatás az álmennyezeten is megtörténik.

Az összes beépített bútor lebegő kivitelű, hogy könnyedséget kölcsönözzön a belső építési koncepciónak és a tereket nagyvonalúbbnak tüntesse fel. Különösen odafigyeltünk az egységes vonalvezetésre, hogy a bútor formákat egységesen formázzuk meg.

A szín- és bútor koncepciót egy folyamatos fény koncepció egészíti ki. Így helyiségenként több fényforrást telepítettünk és közvetett és közvetlen fényt is használtunk. A helyiségek és bútorok funkcionalitásának javítása érdekében
a bejárati helyiségben fali fényeket orientációs fényként és a bútorokba LED profilokat szereltünk a jobb láthatóság garantálása érdekében.

A belső tér vidéki vonatkozására irányuló kívánságot a Christian Lacroix márka kiváló anyagainak beépített bútorokon, függönyöknél és ágyhuzatoknál történő alkalmazásával vettük figyelembe.

A házaspárral a három hónapos építési idő alatt folyamatos kapcsolatban voltam. Amikor elkészült, a harminc éves ház új fényben pompázott a legmodernebb berendezésekkel és megfelelt a korának megfelelő és korlátoktól mentes lakás követelményeinek.